søndag 31. januar 2010

For 1 år siden

I dag er det akkurat 1 år siden jeg deltok i en leiteaksjon i Bergen. En gutt på 26 år som heter Endre, opprinnelig fra Finnmark, men bodde i Bergen, forsvant sporløst den 15.desember 2008

I dag, 1 år senere, er Endre fremdeles borte og mine tanker går til foreldrene og søsteren hans som forståelig nok ikke får ro i seg før Endre er funnet. I gruppen på facebook snakkes det nå om å arrangere innsamling og leie en privatetterforsker for kanskje å finne noen nye spor. Jeg følger med og håper at Endre en dag vil bli funnet.

n54682416604_9827

Søndag og bursdagsbesøk

I dag på denne nydelige dagen med blå himmel og sol i tillegg til masse snø, skal vi i besøk. Min kjære, søte, vakre, beste og snilleste venninne Grethe hadde bursdag 23. januar, så i dag skal vi kose oss sammen. Vi gleder oss ♥
037 - Kopi
Men før det skal vi nok ut og leke oss litt i snøen, for det kom enda et nytt lass i går. Enten vi liker det eller ei. Min 3 åring har ingenting imot det. Så om litt tar vi på oss varme klær og votter :)

lørdag 30. januar 2010

God lørdags morgen ♥

I dag vekket lille prinsessen mamma sin kl 8! Har jeg grunn til å smile stort? Jepp, uten tvil

Nå er kaffen i koppen og varmen begynner å komme fra flammene i ovnen. Hedda ser på NRK super og mor blogger. Da er jammen dagens start perfekt!

Ha en nydelig lørdag alle sammen.

coffee_cup

torsdag 28. januar 2010

Mamma mamma mamma!!!

Jeg kan love at hvis vi skulle bli velsignet med flere barn, så skal ikke det neste barnet lære å si mamma før h*n er minst 5 år! Jeg blir koko av å høre mamma hele tiden. Selvom det er i forskjellige tonefall hjelper det ikke! Mamma kan du se her? Mamma kan du gjøre sånn? Mamma jeg vil, mamma kom! Og hvorfor er det fremdeles bare mamma som ropes på, selv når pappa er hjemme???
Ofte så frister det å bare holde meg for ørene, for å overhøre og late som jeg ikke hører, er nytteløst. Hun gir ikke opp før jeg har reagert. Bare på disse minuttene jeg har brukt her har mamma blitt ropt på aaaaltfor mange ganger!
ts

onsdag 27. januar 2010

Synstest for jentene

At jeg trenger å få sjekket synet igjen etterhvert har jeg vært klar over en stund. Plutselig holder jeg ting jeg skal lese/se på/ ordne på en rar måte og hever haken og ser ned… Akkurat som mamma har gjort i mange år og jeg har “mobbet” henne litt for. Som tidligere langsynt og fornøyd med det, synes jeg nå at synet mitt har forandret seg og tenker at det kan være årsak til mine perioder med hodevondt. Dette må sjekkes!

I tillegg har jeg et par ganger fått beskjed i barnehagen at Hedda er veldig nærme dataskjermen når hun spiller, leser hun bok er den opp i ansiktet hennes og når hun perler er hun veldig nærme perlebrettet. Flere har registrert at hun har behov for å ha alt nærmt, så vi bør nok få sjekket henne og.

Synstest til meg er ikke vanskelig å bestille, men for min vakre 3 åring som hører til helsestasjonen, så var det ikke fullt så lett. Med telefontider som gjør at jeg må ha på alarmen for så å sitte i telefon-kø en halv arbeidsdag fungerer dårlig for meg. Derfor skal jeg nå sende de en mail, det inviterte de nemlig til på telefonsvareren sin :)

synstest_1

søndag 24. januar 2010

Tova vott!

Nå er en tovet vott ferdig og jeg kommer ikke til å strikke den andre. Denne tovet jeg bare for å se resultatet og jeg synes ikke den ble fin. Fellingen var ikke bra og tommelen ble klumpete. Finner en annen votte-oppskrift rett og slett. Men her er den ihvertfall.

006 007

torsdag 21. januar 2010

To uker siden

022
I dag er det to uker siden det var bisettelses seremoni for deg. En fin stund med mange mennesker til stede. Venner og kjente, noen ikke fullt så kjente for oss og noen barndoms venner av deg hadde møtt opp også.  En avslutning på en måte, på et liv som var over så altfor tidlig. Jeg tenker på deg hver dag, vi snakker om deg masse her hjemme. Hedda er glad for at du “mossa” ikke er syk lenger, og hun synes det er fint at du er sammen med englene i himmelen. Jeg valgte å si det til henne på den måten siden hun var så lei seg pga din sykdom.
Jeg håper du ser oss og at du ser hvor vi savner deg, men også er glad for at du ikke har det vondt lenger. I kveld satt jeg opp et bilde av deg i vinduet i stuen vår, jeg gleder meg til Hedda ser det i morgen. Glad i deg “mossa” ♥

Torsdag og fri ☺

Jeg har fri annenhver tordag og i dag skal jeg nyte tid sammen med min super gode venninne Grethe. Nå snuppen er levert i barnehagen skal jeg møte Grethe i byen for kaffekos og skravling :)  Det er utrolig godt å ha en sånn fridag så lenge jeg er “aleinemamma” i ukedagene og pappaen kjører langtransport. Da blir dette min dag som skal brukes til kos, men noen ganger blir den bare brukt til klesvask og rydding. Derfor er dagen i dag super, skal ikke gjøre noe husarbeid før i kveld. Nemlig!

Nå er kaffien i koppen og snuppen spiser litt frokost før vi går til bussen. Ha en fin torsdag :)

lørdag 16. januar 2010

En fornøyd snupp!

På onsdag ettermiddag/kveld fikk vi besøk av onkel Bård, May-lill og Kasandra. May-lill skulle låne med seg en genser hun har strikket til Hedda, fordi Vilde ønsker en make. Jeg spurte henne om hun ville være så snill å strikke en,og akkurat som jeg trodde sa hun ja. Den fantastisk flinke strikke-damen vår! Da de kom fikk Hedda seg en stooor overraskelse. En koffert med magnet-tavle, bokstaver og tall! Snakk om å treffe spikeren på hodet!! Hun ble kjempe glad og leker med den hver dag. Koser seg med bokstavene og overrasker mammaen sin, flinke jenta ♥ 001
Ukens ettermiddager har vi stort sett brukt på gulvet med spill og leker.
006
008
009
I tillegg var jeg innom H&M og fant vår-jakke til henne til en hundrelapp =)
004
Også litt på salg til mor…
005
God helg!

onsdag 13. januar 2010

Middag på 1-2-3

Ikke akkurat noen kulinarisk opplevelse med veldig raskt og greit når vi ikke er hjemme så lenge før barne-tv begynner. I tillegg hadde Hedda bestilt grøt til middag, så da passet dette meg midt i blinken i dag.

Laget to gode karbonader av kjøttdeig, egg og krydder. Stekte disse to og da de nærmet seg klar stekte jeg speilegg. Før egget ble lagt opp på karbonaden la jeg noen osteskiver på. Ble spist sammen med litt tomat :)

003

mandag 11. januar 2010

Helgen i bilder :)

 

Jeg benyttet meg av salget på lørdag og fant litt klær til Hedda. I tillegg fant jeg Josefine-spill til henne. Jeg var veldig fornøyd med dagens innsats :)

008

Vi hadde leke- og middagsbesøk av Thomas og Vilde (mor og far også selvfølgelig)

022

Lue ble til hals… Grunn: strikket den altfor stor og i stedenfor å ordne den til i rett størrelse bruker jeg den som hals.

hals

Har begynt å strikke votter. Fikk 4 bunter fritidsgarn av mamsen som hun ikke skulle bruke, så da var det bare å sette i gang.  De strikkes på pinne nr 6 og skal toves, jeg gleder meg :)

027

Og så et skrytebilde av snuppa i ny ♥-pysj. Hun ELSKET den! 

029

lørdag 9. januar 2010

Helg=nytelse

Etter at torsdagen var overstått har jeg senket skuldrene og kanskje slappet ekstra godt av. Har sovet godt om natten og skal nå nyte helgen til det fulle.

I går kom storebroren til Hedda og han har ikke vært her på lenge. Han fikk åpne julegavene som lå her og ventet på han og i dag må vi avgårde og bytte litt. Det blir bare kos.

I ettermiddag får vi besøk av Grethe, Jan Kristian, Thomas og Vilde ♥ De kommer for å leke og spise middag sammen med oss. Vi gleder oss masse!

I skrivende stund sitter Hedda og storebror og koser seg med pepperkake-treet som de har ventet på å få spise. Ikke kan jeg skjønne hvordan det frister, men de fjerner ihvertfall siste spor etter julen hos oss =)

Ha en fin helg ♥

torsdag 7. januar 2010

Tid for et siste farvel

I dag skal stefaren min bisettes og seremonien finner sted om ikke så mange timene. Natten har gått fint egentlig, med bare noen få våkenstunder. Følelsen i kroppen er rar og jeg er trist. Dette er jo en trist dag. Samtidig skal det bli godt å få en fin avslutning, om jeg kan kalle det for det. Jeg har forberedt noe jeg skal lese opp i kirken og skal til slutt være med å bære kisten. Det eneste jeg ser frem til nå er å få gi mammaen min en god klem ♥ 

søndag 3. januar 2010

På an igjen!

Etter noen slappe måneder og da spesielt i julen, er jeg VELDIG klar for å nyte lavkarbo mat igjen. Jeg trodde ikke jeg kom til å glippe helt som jeg har gjort nå, så den dårlige samvittigheten har gnaget masse. Men nå er det bare èn ting å gjøre, nemlig starte på an igjen. I kveld har jeg bakt proteinbrød og er klar til i morgen med masse deilig pålegg og grønnsaker i kjøleskapet. Kvisete og urein hud, trøtt- og slaphet skal bort. Og for ikke å snakke om treg mage og luft….

default

Lykke til dere andre som endrer kostholdet i disse dager! 

 

fredag 1. januar 2010

Godt nytt år!

Vil ønske dere som er innom bloggen et riktig godt nytt år og takk for at dere er innom hos oss :)

Vi feiret etter tradisjonen hos fam Grethe i Sandviken og slenger med noen bilder. Vi spiste deilig kalkun middag med sjokolademousse til dessert, etterfulgt av aaaltfor masse godteri. Men en super kveld! Vi reiste hjem og la prinsessen litt over kl 23 slik at hun forhåpentligvis skulle sove seg gjennom rakett-smellene utenfor, og det gjorde hun. Mor og far satt i stuen med fyr i peisen, stearinlys og så ut på rakett-himmel og var romantiske ♥♥♥

 

Hedda og pappa før vi gikk hjemmefra

001

Vi kom til duk og dekket bord, nydelig!

009

Min og Hedda sin dessert, var snop!

022

 

Hedda lånte en dress og så gikk vi utenfor å tente stjerneskudd.

Selv med pappa sin hjelp var ikke dette noe særlig.

048

Prinsesse Vilde og prinsesse Hedda ♥ 

060

Så var det min tur å bli sminket

063

Og resultatet var sminkøren fornøyd med :)

068

Som dere ser hadde vi en kjempe fin kveld ♥