fredag 30. april 2010

Jeg tar utfordringen, gjør du?

Som jeg har sagt før, så kan jeg sitte i timesvis og se på blogger på nettet. Jeg koser meg med alt fra hud/hår og sminke til sko, kosthold og håndarbeid. Nå har jeg kommet over noe som fristet å bli med på, så hvorfor ikke. På mandag starter jeg!
Ta en tur innom The Shrinking Line  for å lese hva dette startet med. For min del blir det fra mandag 3.mai og 12 uker fremover til 26.juli en forbedret vei til et sunnere og sprekere meg. Hvordan? Disse målene skal hjelpe meg på veien:

  • Spise strengere lavkarbo

  • Ikke godteri utenom litt mørk sjokolade/bacongull i helgene 

  • Gå tur 3 ganger i uken
Jeg gleder meg til å følge med hele gjengen og ikke minst resultatene. Dette skal bli knall!
gladdis gladdis gladdis

torsdag 29. april 2010

Fakta om ditt og datt…

Viktige eller ikke, det bedømmer dere selv. Synes ihvertfall de var litt artige :

  • Hvis du vil ha et bløtkokt strutseegg, må du koke det i 40 minutter. Hvis du vil ha det hardkokt, er koketiden en og en halv time.
  • Hvis en elefant får mulighet til det, kan den drikke helt opptil 180 liter vann i en omgang.
  • Det minste ordforråd av alle språk har taki, som snakkes i Guinea. Språket har bare 340 ord.
  • Sjiraffens hjerte veier over 10 kg og er over 50 cm langt.
  • Et menneske på 75 kg vil bare veie 29 kg på Mars og 4,5 på Pluto. På månen viser vekten 12,5kg.
  • Menneske fornyer huden tretten ganger i året. Det er et hamskifte som huggormen ikke kan matche.
  • Så nå vet du det filer

onsdag 28. april 2010

Bursdag i huset :)

I dag har den beste mannen, samboeren og kjæresten bursdag ♥

Gratulerer med dagen  wubpink

Gleder meg til du kommer hjem til helgen!

tirsdag 27. april 2010

Kjærlighet i en vase ♥

I forrige uke kjørte jeg min samboer full i tannlegeskrekk og gru til nettopp tannlegen. Han har gått med vondt i en tann uten å fortelle meg det, før han ikke klarte å skjule det lenger. For å toppe det ble tannpinen verre når han og hadde vondt i hælen…selvfølgelig. Så da “krøp han til korset” og fikk seg en tannlege time. Jeg gikk og ventet på telefon så jeg kunne kjøre og hente han, han stbbet jo rundt på krykker. Men plutselig hørte jeg noen i gatedøren og der kom min kjære, lettere bedøvet, med en stor pose som det stod Botanica på!
 love
Jeg fikk en kjempe fin bukett, med lilla-fargen min og det hele,  og en vase som den kunne stå i. Helt uventet! Jeg ble så overrasket. Det er ikke første gang han gjør dette, supermannen min!
007
Jeg måtte le litt da jeg skulle pakke ut vasen som var innpakket i avispapir. Det er nok første gang jeg har fått noe innpakket i denne typen skrift ;)
005

søndag 25. april 2010

Prinsesse lilla ♥

Jeg bare måååå skryte av min lille vakre prinsesse. En jente som har vært lilla fra innerst til ytterst i dag, til og med trusen hadde lilla farge. Skal det være så skal det være!
 filer

004 006

Nytelse av hverdag og helg.

Den siste uken har det vært stille på bloggfronten. Delvis fordi min kjære samboer har vært hjemme og delvis fordi jeg har styrt på med andre ting og tang.

Forrige søndag etter dugnad kjørt jeg samboeren på legevakten pga en fryktelig vond hæl. Han klarte ikke å trakke ned og jeg nektet å se ham ha vondt mer. Belaget seg på venting, men fytti katta altså! Jeg satte ham av der kl 18.15 og kl 02 om natten var han hjemme…på krykker. Så denne uken har han vært hjemme med betennelse i hælen og medisiner. Tross i vond fot har han allikevel vært masse med Hedda, så jeg har fått en del mamma-tid.

Nå i helgen har vi ryddet ut av en bokhylle/reol og en kjøpmannsdisk og fått begge deler ut av huset. Nytelse! Dette har jeg hatt lyst til lenge, så det er kjekt når det endelig skjer. Nå er veggen tom og klar for nye hyller og mer orden. I tillegg har jeg en jente som faktisk liker å rydde, så nå har hun ryddet i lekene sine som hun hadde i stuen og straks ble det mye bedre her. Dette er sånn som mor liker ♥

Litt senere skal vi på besøk til mamsen min og valpene, det blir kos. Vi liker søndager og nyter hvert sekund. Håper dere også gjør det

onsdag 21. april 2010

Valper til salgs ♥

Jeg hjelper min søte mor med å selge valper og legger ut noen bilder av de som er igjen. Det er bare å ta kontakt om du skulle ønske at en av dem ble din.
Jenten merket gammelrosa er født med halevirvel og kan dessverre ikke stilles ut eller avles på. Hun blir derfor solgt til halv pris.
Mammaen er Griffon bruxellois og pappaen er Griffon Petit brabancon.
Valpene ble født 28. februar og er leveringsklare 25. april og er id-merket, registrert i NKK og har med helseattest.
002 Hanhund, brabancon
005 Hanhund, bruxellois
012 Hanhund, brabancon
019 Tispe, brabancon
022 Tispe, brabancon (halevirvel)

mandag 19. april 2010

Dugnadsjobbing

I går var hele den nærmeste familien samlet for dugnad i hagen/kjelleren til mamsen min. Det samler seg opp litt skrot gjennom år og min stefar var nok en liten skrot-nisse. Vi bar, kjørte trillebår, kastet, løftet, gikk mange ganger frem og tilbake, fikk snø i ansiktet, sol i øynene og regn på taket. Det var mye skrot, lite “skatter” og masse  jobb. En fantastisk gjeng som stod i fra formiddag til godt ut på ettermiddagen.
Legger ved noen bilder av arbeidsgjengen

012
009
020
022
Innomhus før det ble servert middag av mamsen, fikk Hedda tid til å kose seg med Eivind. Kusine-Rebekka sin kjæreste/samboer/pappa to be :)
032
En super søndag med glimrende innsats til mamma sin store glede!

lørdag 17. april 2010

Nydelig kjole til meg :)

I kveld har Gunn og meg selv vært på venninne-kveld på Amila- klesbutikk for litt større damer. Var første gang jeg var der og det var utrolig mye flott! Miriam som driver butikken har startet facebook-gruppe og lagt ut masse bilder som fristet. I 2 timer har vi vært og kost oss med klær i passelige størrelser (og 30%), vi fikk plass til pupper og rumpe, mage og lår. Mye latter og mest kos, og ikke minst så kom jeg hjem med en kjole jeg ønsket meg :)
Låner bildene fra facebook.
24022_347142441006_710621006_5149797_6150858_n
24022_347142451006_710621006_5149798_2712315_n
Den var kjempe fin på og jeg gleder meg til å bruke den!

fredag 16. april 2010

Solsikkebrød

På lavkarbo.no fant jeg enda en oppskrift jeg ville teste ut. Proteinbrødet er godt, men elsker å prøve noe nytt. Solsikkebrød hørtes veldig godt. Det eneste jeg stusset litt på er malte solsikkekjerner. Jeg hadde bare hele og skulle male de i mandelkvernen, men det gikk ikke, de bare falt gjennom. Så jeg hakket de så godt jeg kunne og det fungerte fint. Oppskriften var litt liten, så neste gang dobler jeg den, dette brødet var godt :)
3 egg
75g kremost
1/2 dl fløte
110g finmalte solsikkekjerner
1 ss fiberhusk
1ts bakepulver
litt salt
Blandes og smøres utover en stekeplate med bakepapir.
001
Stek på varmluft 175 grader i 20 min.
Her ser der veldig blankt ut pga eggene.
003
Skjæres opp i ruter når det er avkjølt :)
010

torsdag 15. april 2010

Enkel vår-middag

Når vi ikke kommer oss inn før klokken over seks om ettermiddagen fordi Hedda bare MÅ sykle litt til, så er det greit med noe kjapt. Og ikke minst noe godt. Kyllingfilet stekt i meierismør, krydret med kyllingkrydder, servert med isbergsalat og gul+rød paprika. Nam!
089

tirsdag 13. april 2010

Stenger solen ute…!

Solen er deilig, jeg nyter hvert sekund av den, når jeg er ute. Men når jeg har kommet inn og sitter enten på dataen eller i sofaen, skjærer strålende seg inn vinduet og gjør det umulig å se noe… I stuen har vi 3 store vinduer, som fra i fjor da vi pusset opp og frem til i dag, har vært gardin-løse. Men nå var det nok! Både meg og Hedda ble ganske irritert på den solen som hindret oss i å se barne-tv på skikkelig vis i går. Dermed var jeg og fant frem igjen gardinene i dag og hengte de opp. Og for en nytelse! Vi jentene ble enige om at vi elsker solen, men den kan godt være ute.

smiley sun

søndag 11. april 2010

En nydelig helg!

Det er ubeskrivelig nesten, hvor deilig våren er. Knoppene dukker opp flere og flere, luktene ute, klærne blir lettere, ansiktene får smil og latter, sykler og joggesko. Hedda fikk sykkelhjelm i går og jeg tviler ikke på at kanskje støttehjulene forsvinner i løpet av sommeren, hun er ivrig!
I går koste vi oss hos mamsen min sammen med familie fra Tysnes. May-lill og Kasandra var der mens Bård hadde Exo og Bono med på kurs. De kom etter kurset og vi spiste middag sammen. Hedda er så veldig glad i denne gjengen og nyter Kasandra for alt hun er verdt, i går med såpebobler og Knerten film blant annet ♥
Jeg slenger med noen bilder av vakringene, se og nyt love

025
Hedda ville at Exo skulle få prøve å blåse såpebobler…
032
Nydelige Exo! May-lill og onkel sin.
038
Hedda blåser og Kasandra tar bilde av paparazien…
043
The Love-stone ♥
049
Snille Kasandra som Hedda er sååå glad i!
061
En flott lørdag!

fredag 9. april 2010

Startet helgen med trim!

Ja tenk, det gjorde jeg. Tok bussen til barnehagen i stedenfor å kjøre bil, for Hedda synes det er knall og ta buss. Da hun var levert gikk jeg til byn og i dag tror jeg at jeg satt ny rekord… Gikk fra barnehagen kl 9.36  og var i byn kl 10.15! Da jeg gikk den turen første gang brukte jeg 1,5 time…
I byn var jeg innom en del butikker fordi mitt lille lykketroll trenger nye klær. Spesielt gensre og nå nye sko. Kan ikke sende henne ut med vintersko eller støvler nå som våren virkelig skal komme frem i helgen. Og selvsagt satser jeg på at værmeldingen stemmer ;) Det ble både sko, et par topper og til og med en kjole. Håper hun blir fornøyd når hun ser det. Hun pleier å stråle om kapp med solen bare hun får nye hårstrikk, så regner med jeg får en klem ja ♥
Nå har jeg spist litt lunsj og slappet av, skal straks tømme oppvaskemaskinen og sette på en klesvask. Deretter håper jeg at både min kjære samboer og min datter er klar for avhenting. Helgen skal nytes!
treeswing

onsdag 7. april 2010

Strikke-vest til snuppen

Inne på Majas hobbykrok fant jeg en oppskrift på en veldig søt strikke-vest som jeg ville strikke til Hedda. Jeg har strikket den større en hva hennes oppskrift sier og den ble perfekt! Nå skal jeg bare feste alle trådene, så er den klar for bruk :)
Strikket i Rubin på pinne nr 4.
007

Ny omelett for meg

Lavkarbo kost har gjort slik at jeg spiser masse egg! Enkelte dager mer enn andre, men generelt mye egg. Da kan jeg og bli litt lei egg-smaken og har nå hatt en periode uten egg (og lavkarbo i grunnen…), men nå er jeg super klar!
På søndag hadde jeg kjøttdeig, noe grønnsaker, egg og ost som jeg skulle lage middag av… Ikke så spennende kanskje, men Hedda ønsket omelett og jeg ønsket noe med kjøttdeig. Jeg steikte kjøttdeigen, krydret og hakket løk, tok oppi litt mais og tomater. Når dette surret på svak varme tok jeg 3 egg og 3 ss vann og vispet sammen, helte det over og kuttet ost på toppen. La over et lokk og tømte oppvaskemaskinen. Voilà!
002
Jeg spiste det bare som dette men kunne gjerne hatt litt salat til, Hedda hadde pastaskruer til. Det var mektig og kjempe godt!

mandag 5. april 2010

Klar for hverdag igjen

Selvfølgelig er det deilig med fridager som nytes sammen med familien i sofaen, ute på tur, i bilen, på besøk og rundtom. Men jeg er klar for at hverdagen kommer i morgen. Nå er godisen spist opp (altfor mye av den slags) og proteinbrød er bakt. Jeg er klar for lavkarbo kost og strammere tøyler på meg selv. Jeg ser frem til dager på jobb sammen med gode kollegaer og forhåpentligvis vårsol som skal skinne på oss når vi er ute. Påskefri er godt, men hverdags-rutiner er ikke så verst de heller wubpink

Var en snartur på hytten i dag og der står arbeidet i kø når vi kommer til sommeren. Mellom rusk og rask dukket det frem krokuser flere steder. Hadde bare mobilkamera, men fint allikevel.

DSC01542

søndag 4. april 2010

En rolig påske

En by-påske for vår del, helt etter eget ønske :) Med middagsbesøk hos mamsen på påskeaften og ellers turgåing, sykling og innekos de andre dagene. Det er ekstra stille i gatene og fuglene kvitrer og minner oss om den deilige årstiden gladdis

 

009