søndag 26. oktober 2008

Les Miserables!"Les Miserables er musikalen som har alt. Lidelse og opprør, kjærlighet og håp. Fantastisk musikk og spektakulære masseopptrinn. Handlingen er spennende, intens og rørende – fra første tone til teppefall.

Vi befinner oss i 1700-tallets revolusjonære Frankrike. Hovedpersonen, Jean Valjean, har sittet 19 år i fengsel, fordi han som ung stjal et brød til sin søster og sitt sultne barn. Nå blir han løslatt, men det er umulig å skjule sin kriminelle fortid – noe som vil stemple ham for livet.

Jean Valjean velger å skifte identitet, og blir både rik og respektert. Men det er bare et tidsspørsmål før hans egentlige identitet avsløres – av den hevngjerrige politimannen Javert. Med Javert i helene følger vi Valjean og hans pleiedatter Cosettes flukt fra loven, gjennom fattigkvarterene i Paris. Her møter de horer, lausunger, røverpakk – og andre som befinner seg på tilværelsens skyggeside.

Les Miserables er en av Den Nationale Scenes aller største satsinger noensinne, med et storslått ensemble av skuespillere, sangere og musikere.

Med: Sigurd Sele, Helge Jordal, Frode Bjorøy, Ragnhild Gudbrandsen, Monica Hjelle, Wenche Kvamme, Lasse Lindtner, Vidar Magnussen, Christine Guldbrandsen og mange mange flere!"

Det var fantastisk flott, en utrolig forestilling å få med seg. Etter teateret gikk vi og spiste en deilig middag (og dessert selvfølgelig) på Louisianna, en kreolsk restaurant.


Ingen kommentarer: