tirsdag 9. mars 2010

Sånn går no dagan

I dag har Hedda vært hos tannlegen igjen og sjekket de to fortennene som hun slo i fjor. Har selvsagt også sjekket de 18 andre tennene, men det viktigste var tilstandsrapporten på de to lyseblå. Vi har fulgt med og sett etter tegn på betennelse og endring i fargen, men heldigvis ser det ut til at hun kan få beholde disse til de faller ut av seg selv. De har gått fra mørkblå til lyseblå og selvom fargen ikke er så verst, skulle de helst vært like hvit og fin som de andre.
“Tellestaven” til tannlegen talte altså 20 tenner i munnen til snuppa og anbefalte at vi nå begynte med fluortabletter. Også fikk hun skryt for god pussing, heldigvis. Premien hun valgte i dag var et lite speil, sånn som tannlegen har. Den vant over søte marihøne-ringer, gøye klistremerker og div dyr.
Neste sjekk er om et halvt år og vi fortsetter og krysse fingrene for fortennene :)
 11dentist.span

4 kommentarer:

BYTIPPENE sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ so kjekt då... du skal sjå at dei blir nok kvit og fin desse fremtennen hennar... lykke til med fluksen som mine kjære tante barn kaller fluoren...

Frustrerte Heidi sa...

Det er bra tenna sitter...selv om de er blå-hadde en som måtte gå uten tenner fra han var 3 til 7 vi...I Sverige gir de ikke fluor til barna, der anbefaler de å ikke gi fordi det er skadelig...? Man kan jo lure hvorfor det er forskjellige anbefalinger fra Norge til Sverige?
SV:Små gryter har også ører sa min mor alltid til meg... hi-hi

Galskap sa...

Flinke snuppa til tannlegen! :) Amundsen var nettopp til tannmonsteret han også. Neeeida... Ikke noe monster. Dama var kjempegrei, hun. ;) Han begynte med fluor da han var 6 mndr. Og det syns han er stas. Ikkeno' problem å pusse bissene her i gården, for fluor er liksom premie, det! :) Han valgte seg en buss hos tannlegen. Han har jo fullstendig bildilla.

Galskap sa...

Heidi: Det kan ha noe med fluorinnholdet i drikkevannet å gjøre. At det er mer fluor der enn her. ;)