tirsdag 26. juli 2011

Fakkeltog/rosetog/sørgetog

Tre beskrivelser på en og samme handling egentlig. På grunn av sikkerhet ble det anmodet å ta med lykter og blomster, ikke bare fakler. Min kjære mamma, min beste kollega og gode vennine Gunn og min solide og alltid beste Grethe og meg selv stilte opp for å gå i tog i dag.

Jeg gikk ut tidligere i dag for å kjøpe blomster, så slapp vi styre med det når vi skulle avgårde. En nydelig bukett hvite roser kjentes rett.

Bergen gråt i dag og vi var kledd i regntøy og klar for å vise vår støtte. Vår støtte til alle de stakkers pårørende som sitter igjen etter denne grusomme helgen. Utallige mennesker sitter igjen bare med savnet og minnene etter sine nære. De som aldri kommer hjem igjen fra Utøya.

Vi ville vise at vi bryr oss! Vise at det som har skjedd har gjort noe med oss, som bor i samme landet-bare i en annen by. Vise at vi vil stå sammen med dem som har det vondt og lider nå.

Et fakkeltog var en fin måte og vise det på. Mange kameraer fanget opp mengdene av mennesker som strømmet til. Mediene var og filmet. Det har blitt vist på tv og da håper jeg at om tid og stunder er det mulig for de som trenger det, å se at vi er her. Vi står sammen!

pversikt

På siden av den hvite varebilen på bildet er scenen som ble brukt av Auf, sangere og taleholdere i dag. På fremsiden av den, ganske nærme, sto vi. Og ikke i min villeste fantasi hadde jeg trodd at jeg stod “foran” så mange mennesker. Ubeskrivelig godt å være med på dette!

1 kommentar:

BYTIPPENE sa...

Du er så flink til å ordlegge deg min venn. Takker for at du fekk meg med på det... For det var heilt utroleg kor mange som var med..... mange 1000 personer...