fredag 30. januar 2009

Omgangssyke

Det går nå omgangssyke i barnehagen vår og det ville vel ikke vært rettferdig om vi skulle slippe unna.... I går kveld litt før kl 23 våknet Hedda med et hyl og da satt det igang. Helt til i morges holdt det på og stakkers lille jenten min var helt utmattet. Heldigvis ville hun ha vann å drikke i natt, selvom det bare kom i retur. Hun har drukket masse vann i dag også, men ikke spist noe særlig. Bare litt salt chips og et par pastaskruer. Vi har vasket og vasket på klær og på hender. Håndhygiene er spesielt viktig akkurat nå og det lider hendene mine for. I barnehagen vasker vi hendene utallige mange ganger for dagen og bruker desinfeksjonssprit. Men når dette står på blir det ekstra mye vasking.
Hentet fra Lommelegen:
Infeksjonssykdommer skyldes som regel virus eller bakterier, og en rekke av våre vanligste infeksjonssykdommer overføres fra menneske til menneske via hendene. Eksempler på slike sykdommer er forkjølelse, halsbetennelse, influensa og omgangssyke/diaré. Kanskje man nyser eller hoster i hendene, eller ved et uhell får tarmbakterier på hendene. Bakteriene er raske til å formere seg hos sitt nye ”vertskap” og kan føre til sykdom.
God håndhygiene vil kort sagt føre til at du blir sjeldnere syk. Hvis du vasker hendene dine skikkelig i såpe og vann i 30 sekunder forsvinner opptil 99 % av alle mikroorganismene. Håndvask i 5-8 sekunder fjerner kun 50-75 % av mikroorganismene.


Ingen kommentarer: