mandag 9. november 2009

Lavkarbo tips :)

 

Noen enkle tips som ikke tar noe lang tid å lage. Ikke noe revolusjonerende, men raskt og greit :)

 

Kjøttkaker laget av svinekjøttdeig, masse deilig krydder, 1 egg. Stekes i meierismør. Samtidig smørdampes grønnsaker i egen panne.

004

Her laget jeg både frokost og lunsj i ett. Kokte egg, stekte baconstrimler og laget salat. Veldig deilig å ha litt salt i matpakken til lunsj.

003

Stekte kyllingfileter og frosne grønnsaker i ildfastform med fløte og litt olje. Hadde ost på toppen. 

005

016

Jeg ribbet en grillet kylling og freste kjøttet i smør og krydder samtidig som jeg wok`et grønnsaker. Tok kjøttet oppi til grønnsakene og helte på litt fløte og creme fraishe.

036

Dessert! Tok frosne bringebær i en skål og brukte stavmikseren, helte på fløte i tillegg til et par isbiter. Strødde noen hakkede peanøtter på toppen. Nam!

002

Stekte strimlet svinekjøtt og bacon, wok`et grønnsaker og blandet de 3. Helte på fløte og creme fraise til slutt.

001

Bratwurst pølse med masse smak, litt grov, men veldig god. Serveres med f.eks salat eller blomkålris.

002

Proteinbrød

7 egg

1 boks creme fraiche, kesam eller cottage cheese

3 ts bakepulver

6 ss linfrø

120 g kruskakli

100 g sesamfrø ca

90 g solsikkekjerner

5 ss olje

Pisk eggene lett og bland inn creme fraich eller kesam og olje

tilsett det tørre. Deigen skal ha en kladdete konsistens.

Ha deigen i en bakepapirkledd brødform å la brødet steke på 180 g i 55 min.. Nederste rille..

Oppbevares i kjøleskap.

001

Nå som jeg er kjent med oppskriften, så bytter jeg ut solsikkekjerner med mandler/hasselnøttkjerner o.l. Er bare å prøve seg frem, men husk å sjekke karbohydratinnhold!

6 kommentarer:

May-lill sa...

Jeg har helt diller på brødet synest det er veldig godt. Har og hatt raspete gulerøtter i, men merket ikke noe stor forskjell

Unknown sa...

Takker og bukker og nikker og neier..... og tar en dans ogå :o)

Har klippet og limet :o))))

Gleder meg til å prøve!!

Unknown sa...

Nå har jeg laget den egg og bacon salaten din med en liten vri... stekte litt løk og sjampingjong sammen med baconet...også blanda jeg alt sammen. lun egg og bacon salat naaammmaaammm :o)

Janicke sa...

Kjekt at du prøver noe nytt og lager egen vri Torunn :)

Anne Kjersti sa...

Alt ser supergodt ut, men jeg ser for meg at det blir dyrt å gå på lavkarbo?

Lisali sa...

Hei! Takk for koselig kommentar på bloggen min:) Klikket meg inn til deg, og der kom jeg rett på oppskriftstips,som jeg virkelig trenger! Hyggelig at du la meg til:) Lisali